Train-the-Trainer kaartspel

Ik heb een kaartspel ontwikkeld om trainingsactiviteiten voor professionals mogelijk te maken. De game is oorspronkelijk ontwikkeld om te gebruiken tijdens FOSTER Open Science trainingen, maar kan ook gebruikt worden voor trainingen en workshops over andere onderwerpen.

Concept
In kleine groepen kiezen de deelnemers een trainingsonderwerp. Met behulp van de kaarten kiezen ze (blind) de voorwaarden voor hun training: publieksgrootte, publiekstype, trainingstype en kennisniveau van het publiek. Elke deelnemer creëert vervolgens een persona op basis de kenmerken van een potentiële deelnemer aan de training.

Rekening houdend met deze profielen, creëert elke groep vervolgens een trainingsconcept. Als het concept af is, presenteren ze het aan de hele groep. Deelnemers staan ​​voor een extra uitdaging, omdat ze te maken krijgen met twee soorten ‘onvoorziene omstandigheden’: stemming van het publiek en problemen. Hoe deze problemen kunnen worden aangepakt, wordt behandeld in een groepsgesprek. Aan de hand van de ervaringen van de hele groep zullen er bruikbare strategieën worden geformuleerd om hiermee om te gaan.

Voorbeeld
Een groep besluit om een ​​training over open licenties te organiseren. Ze kiezen: ‘workshop van een halve dag’, ‘grote groep (> 50)’, ‘junior onderzoekers’ en ‘gemengde kennis’ als trainingsvoorwaarden en ontwikkelen een trainingsconcept dat geschikt is om dit specifieke publiek te trainen in open licenties. Als ze het eenmaal aan de hele groep hebben gepresenteerd, kiezen ze ‘geen wifi’ en ‘verlegen’ als onvoorziene omstandigheden. Hoe passen ze hun training ter plaatse aan? Hoe zouden de anderen hiermee omgaan?

Duur en groepsgrootte
Afhankelijk van hoeveel tijd je voor elk onderdeel trekt, duurt deze workshop tussen de 2 en 4 uur. Om voldoende tijd te hebben voor de presentatie van het werk en de plenaire discussie over de onvoorziene omstandigheden, zou het totale aantal presenterende groepen idealiter niet meer dan 5 of 6 moeten zijn.

Organiseer je eigen training

Je kunt het spel, samen met de instructies, downloaden via deze openbare dropbox-link.

Maar je kunt mij ook inhuren om de workshop te komen geven! Contacteer me als je hierin bent geïnteresseerd.

Leave a Reply