Kenniscentrum Data & Maatschappij

In 2019 startte ik als medewerker events en communicatie voor het nieuw opgerichte Kenniscentrum Data & Maatschappij (Knowledge Centre Data & Society). Ik werd aangeworven door SMIT (Studies in Media, Innovation and Technology), een onderzoeksgroep aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel).

Het Kenniscentrum will een knowledge hub en en expertisecentrum zijn voor juridische, ethische en maatschappelijke aspecten van Artificiële Intelligentie en datagedreven applicaties. Het is een samenwerking tussen SMIT, CITIP (KU Leuven) and MICT (UGent), with the support of the Flemish government (EWI).

Als je mij hebt gevolgd, zou je kunnen denken dat AI een beetje buiten mijn comfortzone valt, inhoudelijk, en je hebt het niet mis. Ik denk echter dat het in deze functie juist een voordeel is om geen expert te zijn – want wat ik ga doen is helpen bij de vertaling van het excellente onderzoek dat de onderzoeksgroepen doen naar onze stakeholders. Deze stakeholders zijn kleine en grote commerciële bedrijven, beleidsmakers en het maatschappelijk middenveld (individuen en belangengroepen). Dus in zekere zin gaat het over wetenschappelijke communicatie en toegankelijkheid (hallo, comfortzone!), En ik zal echt mijn best doen om ervoor te zorgen dat alle outputs zo open mogelijk toegankelijk zijn!

Volg het centrum op Facebook, Twitter of Linkedin, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

BONUS: Ik ga eens per week naar een echt kantoor! We hebben toegang tot de flexplekken in de IMEC-kantoren in het fabelachtige De Krook in Gent – het uitzicht is vrij verbluffend (en zeker een stuk beter dan dat van mijn thuiskantoor!)

Community Verified icon

Leave a Reply