Wat kan ik voor je doen?

Na 12 jaar (voornamelijk) projectmatig werken, meestal als freelancer bovendien, is het best een uitdaging om in een paar zinnen mezelf te ‘verkopen’!

Een poging:

Ik ben een consultant gebaseerd in Gent met meer dan 10 jaar ervaring in projectmatig werk. Omdat ik geloof dat diversiteit kan zorgen voor een nuttige kruisbestuiving, probeer ik altijd verschillende projecten te combineren (dat kan op korte of op lange termijn) en dit bij voorkeur in verschillende domeinen. Wel hebben ze altijd met elkaar gemeen dat het altijd gaat om projecten met een maatschappelijke meerwaarde. Zonder te vervallen in naïviteit, hecht ik veel belang aan openheid, aan inclusie en aan maatschappelijke relevantie.

Wat doe ik in die projecten? Aanvankelijk werkte ik vooral voor projecten en organisaties die zich bezig houden met het promoten van open access en open science (vrije toegang tot de resultaten van publiek gesponsord wetenschappelijk onderzoek). Dit hield onder andere in dat ik de communicatie verzorgde, dat ik lezingen, workshops en trainingsprogramma’s organiseerde (en ook zelf vaak ‘on stage’ stond voor een talk of als moderator) en dat ik optrad als community manager. Recenter gebruik ik deze ervaring voornamelijk om als trainer, als communicatieadviseur en/of als organisator projecten en organisaties te adviseren die werken rond maatschappelijk relevante thema’s. Dit kan open science (mijn eerste liefde!) zijn, maar ik werk nu bijvoorbeeld ook rond datageletterdheid en artificiële intelligentie, en ik sta altijd open voor nieuwe en interessante thema’s. De kern blijft echter hetzelfde: ik wil nog steeds dat er op een heldere en aantrekkelijke manier naar het doelpubliek wordt gecommuniceerd!

Tot zover de ‘elevator pitch’. Wat kan ik nu voor jou of voor je organisatie doen? Een overzicht:

No-nonsense wetenschapscommunicatie

Heb je sponsoring voor een project (wetenschappelijk, maatschappelijk of persoonlijk) binnengehaald maar weet je niet meteen hoe je een realistisch communicatieplan moet uitwerken? Lopen je social media vierkant omdat niemand er zich écht om bekommert? Misschien kan ik helpen! Wees gerust, ik ga je niet dwingen om een TikTok-account te maken, maar ik kan wel een aantal ‘low effort high impact’ maatregelen voorstellen waardoor je werk meer zichtbaarheid krijgt (en jij als project coördinator je KPI’s haalt 😉 )

Trainings

Wist je dat ik zelf een train-the-trainer workshop heb ontworpen? Aan de hand van een kaartspel help ik (senior) coaches, trainers en kaderleden om trainings en workshops (aanvankelijk rond open science, maar het kan ook rond andere thema’s) op maat van hun doelgroepen te ontwerpen. Een geweldige ervaring, waarbij ik al mijn creativiteit kwijt kan. De ervaring die ik op kon doen bij het geven van deze workshop in soms uitdagende omstandigheden (internationaal en in erg verschillende culturele omstandigheden) heeft me echt zin doen krijgen om deze en andere workshops en trainings te blijven geven en organiseren. Heb je (inhoudelijke) hulp nodig bij het organiseren van een training of workshop? Ben je op zoek naar een boeiende opleiding van je personeel, eentje waar ze écht iets aan hebben? Contacteer mij!

Organisatie van events en workshops

Een startconferentie voor je project organiseren? Samenwerken bij de organisatie van een projectworkshop, met internationale collega’s en in een stad die je niet kent? Moet je slotconferentie opeens online? Heb je een enthousiaste administratieve assistent maar wil je niet dat die alles (locaties, catering, registratie, drukwerk, … ) van nul af moet opzoeken? Moet je een event organiseren maar krijg je het programma niet rond omdat al je projectpartners een lezing van 90 minuten willen geven? Als medeorganisator (praktisch en inhoudelijk) van meer dan 25 nationale en internationale conferenties heb ik niet alleen een uitgebreid adresboekje, ik weet ook wat wérkt en wat niet. En in tegenstelling tot event planners die ook trouwpartijen en bedrijfsfeesten organiseren, kan ik ook inhoudelijk advies geven.

Wil je samenwerken? Contacteer me dan via dit formulier.